Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-03 02:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/penningpolitiken-riskerar-att-gora-svenska-foretag-ineffektiva/

DN Debatt

DN Debatt. ”Penningpolitiken riskerar att göra svenska företag ineffektiva”

Riksbankens penningpolitik innebär en direkt omfördelning från medborgaren till näringslivet. Valutadelen i medvinden för företagen är motvind för den enskilde medborgaren på kort sikt, vars exempelvis utlandssemestrar blir dyrare, skriver Lars Oxelheim.
Riksbankens penningpolitik innebär en direkt omfördelning från medborgaren till näringslivet. Valutadelen i medvinden för företagen är motvind för den enskilde medborgaren på kort sikt, vars exempelvis utlandssemestrar blir dyrare, skriver Lars Oxelheim. Foto: Erik Mårtensson/TT

DN DEBATT 10/3. Den makroekonomiska medvind som flertalet svenska företag fått av Riksbanken och av den ekonomiska politiken under de senaste tio åren är riskfylld i ett längre perspektiv. Trots positiva signaler från börsen är dagens låga tillväxt kanske ett första tecken på att utförslöpan börjat, skriver företagsforskaren Lars Oxelheim.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in