Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-27 00:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/personer-med-arabiska-namn-diskrimineras-av-kommuner/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Personer med arabiska namn diskrimineras av kommuner”

Om kommunernas särbehandling av personer med utländsk bakgrund påverkar möjligheterna att få förskoleplats är implikationerna uppenbara, skriver artikelförfattarna.
Foto: NTB

DN DEBATT 1/4. Utrikes födda personer särbehandlas i den skriftliga kontakten med landets kommuner. Det visar vårt experiment, där en man med ett svenskklingande namn fick bättre bemötande och mer information än en man med arabiskt namn. Diskrimineringen kan ge konsekvenser i form av sämre möjligheter till förskoleplats, skriver nationalekonomerna Ali Ahmed och Mats Hammarstedt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.