Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-01 04:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/plakatpolitik-har-tagit-over-i-reformlandet-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Plakatpolitik har tagit över i reformlandet Sverige”

2010-talet kunde ha varit en tid då redan genomförda reformer utvecklades och nya förbereddes. I stället blev det ett förlorat decennium, skriver artikelförfattarna.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 4/4.

Det politiska landskapet är alltmer fragmentiserat, samtidigt som samhällsvetenskapen blickar mer mot omvärlden än mot Sverige. Våra politiker blir dessutom allt yngre. Det är inte alltid en nackdel, men åldern har också vissa fördelar vad det gäller förmågan att sträcka ut en hand, skriver national­ekonomen Andreas Bergh och statsvetaren Gissur Ó Erlingsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.