Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 18:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/polens-regering-maste-riva-upp-beslutet-om-medielag/

DN Debatt

DN Debatt. ”Polens regering måste riva upp beslutet om medielag”

Polen har tidigare varit det land i Östeuropa som gått före när det gäller att värna mediernas frihet. Därför är det särskilt beklagligt att klockan vrids tillbaka, skriver artikelförfattarna. Bilden från en demonstration mot de nya polska medielagarna i lördags utanför den polska televisionens huvudbyggnad i Warszawa.
Polen har tidigare varit det land i Östeuropa som gått före när det gäller att värna mediernas frihet. Därför är det särskilt beklagligt att klockan vrids tillbaka, skriver artikelförfattarna. Bilden från en demonstration mot de nya polska medielagarna i lördags utanför den polska televisionens huvudbyggnad i Warszawa. Foto: Czarek Sokolowski TT

Kan inte stillatigande se på. Ett av EU:s största medlemsländer monterar ned demokratiska institutioner och undergräver mediernas roll. Varför är svenska politiker så tysta när grundläggande demokratiska principer sätts ur spel i ett av våra närmsta grannländer, skriver Cilla Benkö, Hanna Stjärne och Christel Tholse Willers.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in