Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 21:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/polens-regering-maste-riva-upp-beslutet-om-medielag/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Polens regering måste riva upp beslutet om medielag”

Polen har tidigare varit det land i Östeuropa som gått före när det gäller att värna mediernas frihet. Därför är det särskilt beklagligt att klockan vrids tillbaka, skriver artikelförfattarna. Bilden från en demonstration mot de nya polska medielagarna i lördags utanför den polska televisionens huvudbyggnad i Warszawa.
Polen har tidigare varit det land i Östeuropa som gått före när det gäller att värna mediernas frihet. Därför är det särskilt beklagligt att klockan vrids tillbaka, skriver artikelförfattarna. Bilden från en demonstration mot de nya polska medielagarna i lördags utanför den polska televisionens huvudbyggnad i Warszawa. Foto: Czarek Sokolowski TT

Kan inte stillatigande se på. Ett av EU:s största medlemsländer monterar ned demokratiska institutioner och undergräver mediernas roll. Varför är svenska politiker så tysta när grundläggande demokratiska principer sätts ur spel i ett av våra närmsta grannländer, skriver Cilla Benkö, Hanna Stjärne och Christel Tholse Willers.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.