Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-21 06:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/polisen-hanterar-manga-bedrageriarenden-felaktigt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Polisen hanterar många bedrägeriärenden felaktigt”

Vi lanserar nu en kostnadsfri tjänst där privatpersoner som utsatts för bedrägeri och fått sin anmälan direktavskriven eller nedlagd kan få en kvalitetsgranskning, en så kallad ”second opinion”, skriver Magnus Lindgren. Bilden: Nätbedrägeri.
Foto: Leif R Jansson/TT

DN DEBATT 16/2.

Stiftelsen Tryggare Sverige: Vi kan hjälpa privatpersoner som fått en bedrägerianmälan avskriven att granska polisens arbete.

En internrevision från Polismyndigheten av 702 direktavskrivna bedrägeriärenden visade att 701 var felaktigt hanterade. Efter snart fyra år tyder inget på att dessa brister ännu är åtgärdade. Rättsstatsprincipen kräver att de brott som kommer till Polismyndighetens kännedom utreds på ett godtagbart sätt, vilket inte är fallet i dag.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.