Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-26 21:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/polisen-havdar-sekretess-nar-vi-fragar-om-antalet-poliser/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Polisen hävdar sekretess när vi frågar om antalet poliser”

Polisen propagerar ofta för lättnader i sekretessen gentemot socialtjänsten – men tar själv lätt på offentlighetsprincipen, skriver artikelförfattaren.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 2/2.

För åtta år sedan centraliserades svensk polis för att komma närmare medborgarna. En viktig del av detta var tillsättandet av så kallade områdes­poliser. De ska vara drygt 2 000 till antalet, men i dagsläget finns i bästa fall ­cirka 1 000 lokala poliser. Det verkliga antalet vet vi inte, då Polismyndig­heten vägrar berätta, skriver Magnus Lindgren, Stiftelsen Tryggare Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.