Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-23 22:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/polisens-dodsskjutning-i-varberg-borde-overklagas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Polisens dödsskjutning i Varberg borde överklagas”

På förmiddagen söndagen den 7 juli förra året gick en knivman till attack mitt i centrala Varberg. Polisen sköt flera skott, varav det sista avlossades efter det att mannen redan träffats och fallit till marken, allvarligt skadad, skriver debattörerna.
Foto: Foto: Henrik Danielsson/TT

Olyckligt att åklagaren avstår. Dödsskjutningar vid polisingripanden ökar. I Varbergsfallet 2013 fanns unik bevisning, men tingsrätten kunde inte bedöma den självständigt. Bristerna i insatsen tolkades till polisens förmån. En utredning måste slå fast vad som gäller för polisers vapenbruk, skriver Civil Rights Defenders.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.