Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 20:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/polisens-dodsskjutning-i-varberg-borde-overklagas/

DN Debatt

DN Debatt. ”Polisens dödsskjutning i Varberg borde överklagas”

På förmiddagen söndagen den 7 juli förra året gick en knivman till attack mitt i centrala Varberg. Polisen sköt flera skott, varav det sista avlossades efter det att mannen redan träffats och fallit till marken, allvarligt skadad, skriver debattörerna.
På förmiddagen söndagen den 7 juli förra året gick en knivman till attack mitt i centrala Varberg. Polisen sköt flera skott, varav det sista avlossades efter det att mannen redan träffats och fallit till marken, allvarligt skadad, skriver debattörerna. Foto: Foto: Henrik Danielsson/TT

Olyckligt att åklagaren avstår. Dödsskjutningar vid polisingripanden ökar. I Varbergsfallet 2013 fanns unik bevisning, men tingsrätten kunde inte bedöma den självständigt. Bristerna i insatsen tolkades till polisens förmån. En utredning måste slå fast vad som gäller för polisers vapenbruk, skriver Civil Rights Defenders.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in