Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 09:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/polisens-lista-over-utsatta-omraden-i-sverige-behovs/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Polisens lista över utsatta områden i Sverige behövs”

Med en gemensam bild av problemet vid Rinkeby station och vad som var de bakomliggande orsakerna kunde alla aktörer vidta åtgärder. Tryggheten har nu förbättrats markant, skriver artikelförfattarna.
Foto: Carolina Byrmo/TT

DN DEBATT 29/5. För att kunna motverka de kriminella måste vi ha en ärlig bild om var problemen finns och hur de ser ut. Därför skapar vi en lägesbild över vilka områden som är utsatta, vilka som är riskområden och vilka som är särskilt utsatta områden. Lägesbilden är också viktigt i samarbetet med kommunerna, skriver polischeferna Anders Thornberg och Mats Löfving.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.