Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-28 22:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/politikens-hoger-vanster-har-borjat-spela-ut-sin-roll/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Politikens höger-vänster har börjat spela ut sin roll”

Emmanuel Macron delar inte det franska socialistpartiets (och numera också dess brittiska systerpartis) starkt marknadsfientliga ideologi. Men han är inte heller någon nyliberal som vill skrota den franska välfärdspolitiken, skriver Bo Rothstein.
Foto: imago stock

Forskningen om vad som skapar mest välfärd ger ett annorlunda och tämligen tydligt svar. Nämligen att det är en särskild kombination av marknad och offentliga regleringar som uppnår bäst resultat. Det och valet av Emmanuel Macron kan tyda på att vi står inför ett politiskt skifte i historien, skriver Bo Rothstein, professor i statsvetenskap.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.