Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-12 14:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/politiker-och-opinionsbildare-sluta-stigmatisera-troende/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Politiker och opinionsbildare, sluta stigmatisera troende”

Pingströrelsen har inte ensamrätt på varken övertygelser eller lösningar, men jag tror att ministerbesök hos oss och andra trossamfund skulle förändra regeringens felaktiga syn på troende, skriver artikelförfattaren.
Pingströrelsen har inte ensamrätt på varken övertygelser eller lösningar, men jag tror att ministerbesök hos oss och andra trossamfund skulle förändra regeringens felaktiga syn på troende, skriver artikelförfattaren. Foto: Anders Good/TT

DN DEBATT 6/7. Partier vill förbjuda församlingar att öppna skolor, ledarredaktioner kräver att trossamfund ska fråntas statliga bidrag och en statsvetarprofessor beskriver troende som mer lögnaktiga, intoleranta och korrupta än andra. Det är ovärdigt för en demokrati, skriver Daniel Alm och kräver ett politiskt erkännande av kristendomens bidrag till den svenska kulturen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in