Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-26 02:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/politiker-och-opinionsbildare-sluta-stigmatisera-troende/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Politiker och opinionsbildare, sluta stigmatisera troende”

Pingströrelsen har inte ensamrätt på varken övertygelser eller lösningar, men jag tror att ministerbesök hos oss och andra trossamfund skulle förändra regeringens felaktiga syn på troende, skriver artikelförfattaren.
Foto: Anders Good/TT

DN DEBATT 6/7. Partier vill förbjuda församlingar att öppna skolor, ledarredaktioner kräver att trossamfund ska fråntas statliga bidrag och en statsvetarprofessor beskriver troende som mer lögnaktiga, intoleranta och korrupta än andra. Det är ovärdigt för en demokrati, skriver Daniel Alm och kräver ett politiskt erkännande av kristendomens bidrag till den svenska kulturen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.