Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 00:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/politikerna-maste-hantera-robotiseringens-avigsidor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Politikerna måste hantera robotiseringens avigsidor”

Automatisering är något positivt. Vi kan producera flera nyttor billigare och göra dem bättre. Samtidigt innebär den – fel hanterat – stora påfrestningar på människor och samhälle, skriver artikelförfattarna.
Foto: Ding Ting/TT

DN DEBATT 14/8. Under den tidiga industriella revolutionen gjordes en rad misstag som vi kan lära av när utvecklingen inom robotisering och AI nu går snabbt. Den viktigaste lärdomen är att det ökade välståndet måste komma alla till del, annars kommer människor att vända sig mot en i grunden positiv utveckling, skriver Carl Benedikt Frey och Carl Melin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.