Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-06 16:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/politiska-misstag-skapade-betygsinflationen-i-skolan/

DN Debatt

DN Debatt. ”Politiska misstag skapade betygsinflationen i skolan”

Pisa-rapporten i nästa vecka visar om Sverige funnit en väg ut ur skolans kris. Men utan reformer som bygger på en förståelse för hur dagens skadliga drivkrafter uppstått, är risken stor att en förbättring inte blir varaktig, skriver artikelförfattaren.
Pisa-rapporten i nästa vecka visar om Sverige funnit en väg ut ur skolans kris. Men utan reformer som bygger på en förståelse för hur dagens skadliga drivkrafter uppstått, är risken stor att en förbättring inte blir varaktig, skriver artikelförfattaren. Foto: TT

Inför Pisa-rapporten. Orsaken till betygsinflationen ligger i de incitament som skapats med de politiskt beslutade regelverken. Nu behövs reformer, som extern provrättning och enhetligt kunskapsinnehåll, som gör att det inte längre är möjligt för skolor att konkurrera med betyg i stället för kunskaper, skriver forskaren Johan Wennström.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in