Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-23 08:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/presstodet-har-spelat-ut-sin-roll-for-demokratin/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Presstödet har spelat ut sin roll för demokratin”

Mångårig vd och chefredaktör på presstödsberoende tidningar: Presstödet har aldrig varit något annat än ett partistöd. Det är med skammens rodnad jag ser tillbaka på mina 25 år i trycksvärtebranschen. Att maximera presstödet upptog en stor del av agendan. Det gick inte rätt till och jag var en del av det. Presstödet har aldrig varit till för annat än att gynna egna politiska intressen. Det spelar i dag ingen som helst roll när det gäller demokrati och mångfald. Moderna politiker vet att opinion skapas på många andra sätt än genom trycksvärta. Frågan om presstödets överlevnad drivs av några politiker, redaktörer och direktörer som riskerar att få sina plånböcker tömda. Det är dags att sätta stopp för det nu, skriver Johnny Stamming.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.