Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 14:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/presstodet-hojs-med-fokus-pa-lokala-medier-och-innovation/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Presstödet höjs med fokus på lokala medier och innovation”

Medieutredningen presenterades för Alice Bah Kuhnke av utredaren Anette Novak i slutet av 2016. Nu har sju partier enats i en bred överenskommelse som bland annat innebär att det statliga mediestödet höjs med 55 miljoner från 2019 och med ytterligare lika mycket från 2020.
Medieutredningen presenterades för Alice Bah Kuhnke av utredaren Anette Novak i slutet av 2016. Nu har sju partier enats i en bred överenskommelse som bland annat innebär att det statliga mediestödet höjs med 55 miljoner från 2019 och med ytterligare lika mycket från 2020. Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 14/2. Vi inför ett nytt stöd för journalistik i områden som är svagt eller inte alls bevakade. Dagens utvecklingsstöd vidareutvecklas med fokus på samarbeten för att möta digitaliseringens utmaningar. Totalt höjs stödet med 20 procent jämfört med dagens presstöd. Det ska gälla från 1 januari 2019, skriver statsrådet Alice Bah Kuhnke och företrädare för sju partier.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.