Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-26 23:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/presstodet-hojs-med-fokus-pa-lokala-medier-och-innovation/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Presstödet höjs med fokus på lokala medier och innovation”

Medieutredningen presenterades för Alice Bah Kuhnke av utredaren Anette Novak i slutet av 2016. Nu har sju partier enats i en bred överenskommelse som bland annat innebär att det statliga mediestödet höjs med 55 miljoner från 2019 och med ytterligare lika mycket från 2020.
Medieutredningen presenterades för Alice Bah Kuhnke av utredaren Anette Novak i slutet av 2016. Nu har sju partier enats i en bred överenskommelse som bland annat innebär att det statliga mediestödet höjs med 55 miljoner från 2019 och med ytterligare lika mycket från 2020. Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 14/2. Vi inför ett nytt stöd för journalistik i områden som är svagt eller inte alls bevakade. Dagens utvecklingsstöd vidareutvecklas med fokus på samarbeten för att möta digitaliseringens utmaningar. Totalt höjs stödet med 20 procent jämfört med dagens presstöd. Det ska gälla från 1 januari 2019, skriver statsrådet Alice Bah Kuhnke och företrädare för sju partier.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in