Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-19 02:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/privata-sjukvardsforsakringar-underminerar-offentlig-vard/

DN Debatt

DN Debatt. ”Privata sjukvårdsförsäkringar underminerar offentlig vård”

Formalisera och synliggör undersköterskornas kompetens. Undersköterska ska vara en skyddad yrkestitel. Utbildningen behöver vara likvärdig i hela landet och yrket behöver ha en skyddad yrkestitel, skriver artikelförfattarna.
Formalisera och synliggör undersköterskornas kompetens. Undersköterska ska vara en skyddad yrkestitel. Utbildningen behöver vara likvärdig i hela landet och yrket behöver ha en skyddad yrkestitel, skriver artikelförfattarna. Foto: Leif R Jansson/TT

DN DEBATT 6/12. Utvecklingen mot en alltmer belastad primärvård och allt fler privata sjukvårdsförsäkringar måste brytas. Vi föreslår en primärvårdsreform med listning på fast namngiven läkare, en formalisering av undersköterskans roll och en jämlik vård där privat finansierade genvägar inte upplevs som nödvändiga, skriver Heidi Stensmyren och Karl-Petter Thorwaldsson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in