Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 02:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/privata-sjukvardsforsakringar-underminerar-offentlig-vard/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Privata sjukvårdsförsäkringar underminerar offentlig vård”

Formalisera och synliggör undersköterskornas kompetens. Undersköterska ska vara en skyddad yrkestitel. Utbildningen behöver vara likvärdig i hela landet och yrket behöver ha en skyddad yrkestitel, skriver artikelförfattarna.
Foto: Leif R Jansson/TT

DN DEBATT 6/12. Utvecklingen mot en alltmer belastad primärvård och allt fler privata sjukvårdsförsäkringar måste brytas. Vi föreslår en primärvårdsreform med listning på fast namngiven läkare, en formalisering av undersköterskans roll och en jämlik vård där privat finansierade genvägar inte upplevs som nödvändiga, skriver Heidi Stensmyren och Karl-Petter Thorwaldsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.