Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-05 07:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/professionella-larare-maste-ges-veto-mot-skolledningen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Professionella lärare måste ges veto mot skolledningen”

Lärare tvingas ägna stor tid av sin vardag åt att följa detaljstyrande direktiv, som inte självklart leder till bästa resultat för eleverna. Man gör inte det man anser vara bäst för eleverna, utan det man tvingas till, skriver Daniel Sandin.
Lärare tvingas ägna stor tid av sin vardag åt att följa detaljstyrande direktiv, som inte självklart leder till bästa resultat för eleverna. Man gör inte det man anser vara bäst för eleverna, utan det man tvingas till, skriver Daniel Sandin. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 6/3. Det är vanligt att skolledningen tvingar lärare att göra sådant som inte finns detaljuttryckt i skolans styrdokument och som lärarna anser är negativt för undervisningen. Lärarkollegierna behöver därför någon form av vetorätt. Utbildningsminister Anna Ekström bör snarast undersöka möjligheten att lagstifta om denna frihet, skriver läraren Daniel Sandin.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in