Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-30 03:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/pseudovetenskap-frodas-i-varden-och-pa-universiteten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Pseudovetenskap frodas i vården och på universiteten”

Sigmund Freuds psykoanalys har ingen relevans i modern vetenskapligt baserad psykologi. Han ägnade sig inte åt vad som i dag skulle betecknas som forskning, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

DN DEBATT 14/10.

Nio psykologer, psykoterapeuter och organisationsföreträdare: Låt oss slippa Freuds teorier i vården och på vårdutbildningarna.

Märkligt nog legitimerar Socialstyrelsen behandlare med ringa kunskap om evidensbaserade behandlingsmetoder för psykiska problem. Lika frapperande är att vårdutbildningar lär ut vad som måste betecknas som pseudovetenskap.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.