Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 12:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/pseudovetenskap-frodas-i-varden-och-pa-universiteten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Pseudovetenskap frodas i vården och på universiteten”

Sigmund Freuds psykoanalys har ingen relevans i modern vetenskapligt baserad psykologi. Han ägnade sig inte åt vad som i dag skulle betecknas som forskning, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

DN DEBATT 14/10.

Nio psykologer, psykoterapeuter och organisationsföreträdare: Låt oss slippa Freuds teorier i vården och på vårdutbildningarna.

Märkligt nog legitimerar Socialstyrelsen behandlare med ringa kunskap om evidensbaserade behandlingsmetoder för psykiska problem. Lika frapperande är att vårdutbildningar lär ut vad som måste betecknas som pseudovetenskap.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.