Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-20 00:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/public-service-ska-varna-de-kommersiella-medierna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Public service ska värna de kommersiella medierna”

Regeringen föreslår att de förslag som public service kommittén har kommit överens om ska utgöra grunden för public services arbete under de kommande sex åren, skriver kulturminister Amanda Lind (MP) tillsammans med Lawen Redar (S).
Regeringen föreslår att de förslag som public service kommittén har kommit överens om ska utgöra grunden för public services arbete under de kommande sex åren, skriver kulturminister Amanda Lind (MP) tillsammans med Lawen Redar (S). Foto: Lisa Mattisson

DN DEBATT 10/6. Regeringen presenterar i dag en proposition med övergripande villkor för public services arbete under sändningsperioden 2020–2025. I förslaget ingår bland annat att SR och SVT som uttalat krav att i sin lokala nyhetsbevakning ta hänsyn till de kommersiella mediernas konkurrensförutsättningar, skriver Amanda Lind (MP), kultur- och demokratiminister och Lawen Redar (S), kulturpolitisk talesperson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in