Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-29 00:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/putins-imperiedrommar-hindrar-baltikums-reformer/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Putins imperiedrömmar hindrar Baltikums reformer”

Parlamentsvalet i Lettland i september blixtbelyser kvardröjande problem i den politiska processen i Baltikum. Lettland står inför ett politiskt vägval med risk för återfall i en sammanblandning av politik och svart ekonomi. Splittringen mellan reformvänner, nationalister och ryskdominerade gynnar Kreml och Vladimir Putins uttalade stormaktsambitioner, medan hela Baltikum behöver stabilisera sin ekonomi och fortsätta frigörelsen från oligarker och ryskt inflytande. 20-årsjubileet till minnet av den baltiska befrielsen från Sovjetockupationen påminner om att Baltikums sak är vår, skriver riksdagsledamoten Mats Johansson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.