Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-27 12:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/radikal-europapolitik-tystar-ropen-pa-aternationalisering/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Radikal Europapolitik tystar ropen på åternationalisering”

Kapitalmarknaderna har gynnats av EU-rättens system för fri rörlighet av kapital, samtidigt som finansindustrin med hög hastighet driver på den växande ojämlikheten. Därför bör EU-kommissionens förslag från 2011 om en skatt på finansiella transaktioner genomföras, skriver artikelförfattarna.
Foto: Gorm Kallestad/TT

DN DEBATT 21/4. Det defensiva försvaret av Europatanken och fredsprojektet duger inte. Vi behöver en radikalare Europapolitik där EU tar nya språng framåt på främst tre områden: beskattningsfrågan, fördelningspolitiken och demokratin. Våra förslag förutsätter inga förändringar av Lissabonfördraget. De är till för nuet. För de otåliga. För oss, skriver Hanna Eklund och Per Wirtén.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.