Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 02:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/radikal-europapolitik-tystar-ropen-pa-aternationalisering/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Radikal Europapolitik tystar ropen på åternationalisering”

Kapitalmarknaderna har gynnats av EU-rättens system för fri rörlighet av kapital, samtidigt som finansindustrin med hög hastighet driver på den växande ojämlikheten. Därför bör EU-kommissionens förslag från 2011 om en skatt på finansiella transaktioner genomföras, skriver artikelförfattarna.
Kapitalmarknaderna har gynnats av EU-rättens system för fri rörlighet av kapital, samtidigt som finansindustrin med hög hastighet driver på den växande ojämlikheten. Därför bör EU-kommissionens förslag från 2011 om en skatt på finansiella transaktioner genomföras, skriver artikelförfattarna. Foto: Gorm Kallestad/TT

DN DEBATT 21/4. Det defensiva försvaret av Europatanken och fredsprojektet duger inte. Vi behöver en radikalare Europapolitik där EU tar nya språng framåt på främst tre områden: beskattningsfrågan, fördelningspolitiken och demokratin. Våra förslag förutsätter inga förändringar av Lissabonfördraget. De är till för nuet. För de otåliga. För oss, skriver Hanna Eklund och Per Wirtén.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in