Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-27 00:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/radikalt-fler-av-de-asylsokande-som-fatt-avslag-maste-atervanda/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Radikalt fler av de asylsökande som fått avslag måste återvända”

Vi vill ge Migrationsverket, Polisen och Kriminalvården i uppdrag att påtagligt öka antalet verkställda beslut om utvisning. Det kräver att myndigheterna får ett helhjärtat stöd från politiskt håll. Det stödet var inte tillräckligt i samband med den så kallade Reva-debatten 2012–2013, skriver artikelförfattarna.
Vi vill ge Migrationsverket, Polisen och Kriminalvården i uppdrag att påtagligt öka antalet verkställda beslut om utvisning. Det kräver att myndigheterna får ett helhjärtat stöd från politiskt håll. Det stödet var inte tillräckligt i samband med den så kallade Reva-debatten 2012–2013, skriver artikelförfattarna. Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 6/2. Antalet asylsökande som trots avslag stannar kvar i Sverige ökar kraftigt. Det riskerar att leda till ett permanent skuggsamhälle. Vi vill därför radikalt öka antalet återvändande. Det kräver reformer på två områden: ökad kontroll och verkställighet samt svagare drivkrafter att stanna och leva illegalt i Sverige, skriver Ulf Kristersson (M) och Gunnar Strömmer (M).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in