Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-24 18:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/rasister-pa-natet-forsoker-skramma-medier-till-tystnad/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Rasister på nätet försöker skrämma medier till tystnad”

Utbildningsradions ledning: En hembryggd extremism växer sig allt starkare på nätet. Avsikten är att skrämma medierna till tystnad. När Dagens Nyheter nyligen publicerade en bild inför visningen i tv av Utbildningsradions sexualupplysningsfilm exploderade nätrasismen. Filmen – som tar HBTQ-frågor och etnicitet på allvar – har mötts av mer än en halv miljon inlägg. Hundratusentals av dem är rasistiska och måste lyftas upp i ljuset. Det handlar om en genomtänkt strategi gentemot medierna: hota och trakassera så att vi blir rädda och ändrar programinnehåll. Vi får inte blunda för denna hatbrygd av extremism som kallar sig svensknationell och som växer sig allt starkare, skriver Erik Fichtelius, Cecilia Bäcklander och Anna Birgersson-Dahlberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.