Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 13:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/reepalus-forslag-negativt-for-de-ideburna-foretagen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Reepalus förslag negativt för de idéburna företagen”

Det finns delar i utredningen som skulle kunna stärka den idéburna sektorn, men om man väger samman samtliga förslag riskerar utredningen att slå särskilt hårt mot den idéburna välfärden, oavsett område, skriver artikelförfattarna. På bilden: regeringens utredare Ilmar Reepalu.
Foto: Paul Hansen

Förslagen i Välfärdsutredningen påverkar även icke vinstdrivande, ideella företag negativt, helt i strid med regeringens uppdrag till utredaren. De skillnader som finns i drivkraft mellan vinstdrivande och idéburna företag har inte beaktats. Vi är allvarligt oroade, skriver sex representanter för den idéburna sektorn.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.