Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 11:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/reformen-for-nyanlanda-ar-hittills-ett-misslyckande/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Reformen för nyanlända är hittills ett misslyckande”

Tankesmedjan Fores: Regeringen måste snabbt se till att den nya etableringsreformen börjar fungera. Annars kan tusentals nyanlända flyktingar hamna i utanförskap. Vår undersökning visar att den nya reformen för nyanlända flyktingar – den största förändringen i svensk integrationspolitik på 25 år – inte blivit den framgång regeringen hoppats på. Genom att flytta ansvaret från kommunerna till Arbetsförmedlingen skulle fler nyanlända än tidigare få bland annat praktik på arbetsplatser och en mer individanpassad svenskundervisning. Det har blivit tvärtom; flyktingar som anlänt den senaste tiden har fått sämre förutsättningar att snabbt ta sig in på arbetsmarknaden. Flera projekt i kommunerna har lagts ned utan att ersättas av motsvarande program på Arbetsförmedlingen, skriver Mattias Johansson och Fredrik Rosenqvist.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela vägen fram till lucia!

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.