Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 17:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/reformer-for-45-miljarder-finansierade-krona-for-krona/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Reformer för 4,5 miljarder finansierade krona för krona”

Ordning och reda råder i de offentliga finanserna. Sverige har den lägsta statsskulden sedan 1977 och den högsta sysselsättningsgraden på över 25 år, skriver Per Bolund och Magdalena Andersson.
Foto: Nicklas Thegerström

DN DEBATT 10/4. På kort sikt är utrymmet för ofinansierade reformer obefintligt. Den budget som M, KD och SD röstade igenom i december innebar skattesänkningar på omkring 20 miljarder kronor. Men samhällsproblemen kan inte vänta. Därför lägger vi nu fram en vårändringsbudget med reformer på 4,5 miljarder, skriver Magdalena Andersson (S) och Per Bolund (MP).

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.