Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 23:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringen-bor-vanta-med-ett-femte-jobbskatteavdrag/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Regeringen bör vänta med ett femte jobbskatteavdrag”

Regeringens tidigare rådgivare: Nytt, femte jobbskatteavdrag blir mycket dyrt och bör inte införas i höst. När Alliansen tillträdde 2006 fanns ett strukturellt sysselsättningsproblem. Det motiverade en förändrad avvägning mellan målet att skapa drivkrafter för fler jobb och målet att ge arbetslösa ett gott försäkringsskydd. Eftersom det är svårt att bedöma de långsiktiga sysselsättningseffekterna av de fyra första stegen, bör vi inte nu ytterligare minska försäkringsskyddet genom ett femte jobbskatteavdrag, skriver Lars Calmfors.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.