Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 23:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringen-har-givit-s-vetoratt-i-fragan-om-nato/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Regeringen har givit S vetorätt i frågan om Nato”

Forskare och försvarsexpert: Att Sverige står utanför Nato är direkt negativt för vår säkerhet och förhindrar ett djupare nordiskt försvarssamarbete. De svenska låsningarna i säkerhetspolitiken är lätt absurda. Regeringen har i praktiken gett socialdemokraterna vetorätt i Nato-frågan. Även Sverigevänliga aktörer utomlands börjar i ökande omfattning hävda att den svenska alliansfriheten är kontraproduktiv. Detta särskilt mot bakgrund av att Sverige inte kommer att vara neutralt i händelse av angrepp på andra EU- eller nordiska länder, och att vi förväntar oss att dessa länder ska hjälpa oss om vi angrips. Skillnaden mellan detta och en militär allians är tämligen liten. Svensk militär allians­frihet har aldrig varit så irrelevant som i dag, skriver Mike Winnerstig.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.