Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-21 14:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringen-hjalper-rwanda-med-politisk-forfoljelse/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Regeringen hjälper Rwanda med politisk förföljelse”

Norge, Storbritannien, Frankrike och Finland är några av de länder som sagt nej till att utlämna människor till Rwanda, då de inte kan förväntas få en rättvis rättegång, skriver Thomas Bodström med två advokatkollegor.
Foto: Erik Simander/TT

DN DEBATT 16/6.

Thomas Bodström med flera: Att regeringen hjälper en diktatur att förfölja politiska motståndare är inget annat än en stor rättsskandal.

Regeringen har gett klartecken till en utredning om utlämning av en rwandisk medborgare. All bevisning kommer från den auktoritära regimen i landet. Men för oss advokater är det i praktiken omöjligt att få fram motbevisning. Mannens rättigheter kränks därför inte bara i Rwanda utan även i Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.