Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-23 21:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringen-kriminalpolitik-ar-en-oriktad-hagelsvarm/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Regeringens kriminalpolitik är en oriktad hagelsvärm”

Det finns enskildheter i regeringens program som är rimliga att överväga, men programmet i stort tycks bygga på en onyanserad verklighetsuppfattning, skriver artikelförfattarna.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 3/6.

Tidöavtalets kriminalpolitik är naiv och ineffektiv, men än värre är att den innebär onödigt höga nivåer av repression mot medborgarna. Om nu regeringen ska satsa stora resurser på att minska brottsligheten är allmänna straffskärpningar helt fel sätt att nå dit, skriver före detta rikspolischefen Sten Heckscher och Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.