Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-26 01:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringen-maste-nu-backa-om-fra-lagen/

DN DEBATT

DN Debatt. "Regeringen måste nu backa om FRA-lagen"

Tunga folkpartister uppmanar regeringen: lyssna på folkets kritik, ta ett steg tillbaka och öppna för en förutsättningslös diskussion. Begå inte misstaget att avfärda motståndet mot FRA-lagen som uttryck för okunnighet och missuppfattningar. Tunga remissinstanser har framhållit det svåra med att reglera en hemlig spaning som i praktiken inte låter sig granskas. Tro inte heller att protesterna kommer från isolerade grupper. Kritiken kommer från så många håll och med så välgrundade argument att regeringen måste lyssna på svenska folket och öppna för en förutsättningslös diskussion. Det skriver de tre tidigare partiledarna för folkpartiet Ola Ullsten, Bengt Westerberg och Maria Leissner tillsammans med de fyra folkpartistiska riksdagsledamöterna Birgitta Ohlsson, Camilla Lindberg, Cecilia Wikström och Maria Lundqvist-Brömster.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.