Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-27 04:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringen-maste-satsa-pa-arbetsmarknadsutbildning/

DN Debatt

DN Debatt. ”Regeringen måste satsa på arbetsmarknadsutbildning”

De flesta arbetsmarknadsutbildningar är riktade mot traditionellt mansdominerade yrken, vilket syns i att 8 av 10 av deltagarna är män, trots att nästan lika många kvinnor som män är arbetslösa, skriver artikelförfattarna.
De flesta arbetsmarknadsutbildningar är riktade mot traditionellt mansdominerade yrken, vilket syns i att 8 av 10 av deltagarna är män, trots att nästan lika många kvinnor som män är arbetslösa, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 10/9. Det är inte ofta LO och Almega är överens om hur politik bör utformas, men när det gäller arbetsmarknadsutbildningen står vi helt eniga: Regeringen och samarbetspartierna behöver tillföra resurser och skyndsamt öka antalet utbildningsplatser, skriver Thomas Erséus, vd för Almega och Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande för LO.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in