Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 02:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringen-maste-starka-skyddet-for-digitalt-privatliv/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Regeringen måste stärka skyddet för digitalt privatliv”

Vi har rätt att även i digitala miljöer kunna vara privata och kommunicera förtroligt utan att bli kartlagda, spårade eller övervakade, vare sig av myndigheter eller av globala storföretag, skriver Lena Lindgren Schelin.
Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 28/1.

Lena Lindgren Schelin, Integritetsskyddsmyndigheten: Vi har rätt att även i digitala miljöer kunna vara privata och kommunicera förtroligt.

Regeringen vill att Sverige ska vara bäst i världen på digitaliseringens möjligheter och i användningen av AI. Ambitionerna måste nu kompletteras med stärkt integritetsskyddspolitik. Annars riskerar vi att bygga in oss i en storskalig insamling och användning av data som inskränker mänskliga rättigheter och som är oetisk och olaglig.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.