Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-23 16:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringen-maste-starka-skyddet-for-digitalt-privatliv/

DN Debatt

DN Debatt. ”Regeringen måste stärka skyddet för digitalt privatliv”

Vi har rätt att även i digitala miljöer kunna vara privata och kommunicera förtroligt utan att bli kartlagda, spårade eller övervakade, vare sig av myndigheter eller av globala storföretag, skriver Lena Lindgren Schelin.
Vi har rätt att även i digitala miljöer kunna vara privata och kommunicera förtroligt utan att bli kartlagda, spårade eller övervakade, vare sig av myndigheter eller av globala storföretag, skriver Lena Lindgren Schelin. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 28/1.

Lena Lindgren Schelin, Integritetsskyddsmyndigheten: Vi har rätt att även i digitala miljöer kunna vara privata och kommunicera förtroligt.

Regeringen vill att Sverige ska vara bäst i världen på digitaliseringens möjligheter och i användningen av AI. Ambitionerna måste nu kompletteras med stärkt integritetsskyddspolitik. Annars riskerar vi att bygga in oss i en storskalig insamling och användning av data som inskränker mänskliga rättigheter och som är oetisk och olaglig.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in