Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-05 05:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringen-missar-malet-konsumtionen-maste-minska/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Regeringen missar målet: konsumtionen måste minska”

Minskad konsumtion rimmar dock illa med ekonomisk tillväxt och det vi vant oss att kalla välfärd. En rejäl men nödvändig nöt att knäcka för forskare, näringsliv, politiker – och konsumenter. skriver Lin Lerpold och Örjan Sjöberg.
Minskad konsumtion rimmar dock illa med ekonomisk tillväxt och det vi vant oss att kalla välfärd. En rejäl men nödvändig nöt att knäcka för forskare, näringsliv, politiker – och konsumenter. skriver Lin Lerpold och Örjan Sjöberg. Foto: Magnus Hallgren

Viktigt för hållbarhet. Den 4 oktober presenterade regeringen sju fokusområden för hur vår konsumtion kan göras mer hållbar. Samtliga är viktiga, dock saknas en modig vision. Roten till den ohållbara konsumtionen adresseras inte: att vi helt enkelt konsumerar för mycket, skriver forskarna Lin Lerpold och Örjan Sjöberg.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in