Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 02:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringen-och-lrf-inser-inte-jordbrukets-klimatnytta/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Regeringen och LRF inser inte jordbrukets klimatnytta”

Det svenska jordbrukets nuvarande och framtida potential att befria oss från växthusgaser är kanske 3 miljoner ton koldioxid till ett värde av uppskattningsvis 3 miljarder kronor per år, skriver artikelförfattarna.
Det svenska jordbrukets nuvarande och framtida potential att befria oss från växthusgaser är kanske 3 miljoner ton koldioxid till ett värde av uppskattningsvis 3 miljarder kronor per år, skriver artikelförfattarna. Foto: Hasse Holmberg / TT

DN DEBATT 25/6. Nya sätt att bruka marken och nya grödor kan ge stora vinster såväl för bönderna som för klimatet. Vi står mitt uppe i en ny agrar revolution – och den pågår på landsbygden. Men om den ska bli en del av EU:s nästa jordbruksprogram måste politiska initiativ tas omgående, skriver företrädare för Kungliga Skogs- och Lantbruksakademin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.