Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-27 22:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringen-offrar-tilliten-i-sin-jakt-pa-papperslosa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Regeringen offrar tilliten i sin jakt på papperslösa”

Den höga tilliten är svenskens osynliga privilegium. Då kan inte våra välfärdsinrättningar uppfattas som angivericentraler snarare än sjukhus, skolor och vårdcentraler, skriver artikelförfattarna.
Foto: Thomas Karlsson

DN DEBATT 31/8.

Tidöpartierna väljer att gå vidare med sitt kritiserade förslag om en angiverilag. Det riskerar att utlösa en nationell tillitskris. Om tilliten till vård, skola och omsorg brister faller kvalitén – och i förlängningen även samhällskontraktet, skriver bland andra Göran Arrius för fackliga centralorganisationen Saco och Ulrica Schenström, liberala tankesmedjan Fores.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.