Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-23 02:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringen-passiv-nar-andra-lander-sanker-digitalmomsen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Regeringen passiv när andra länder sänker digitalmomsen”

I början av förra året lovade finansminister Magdalena Andersson (S) och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) på DN Debatt att sänka digitalmomsen.
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT, Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 4/5. Mediernas omvandling från distribution i analoga kanaler till en digital framtid är krävande och pressar utgivarna ekonomiskt. Trots det taxerar staten ut en högre moms för den digitala framtiden. Och regeringens löfte för ett år sedan om sänkt digitalmoms har inte infriats. Nu krävs ett snabbt agerande av regering och riksdag, skriver 38 publicister.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.