Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 06:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringen-ska-oka-stodet-till-demokratiutveckling-i-osteuropa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Regeringen ska öka stödet till demokratiutveckling i Östeuropa”

I Armenien har en aktiv demokratiseringsprocess inletts efter ”sammetsrevolutionen” och maktskiftet 2018, skriver Peter Eriksson (MP).
I Armenien har en aktiv demokratiseringsprocess inletts efter ”sammetsrevolutionen” och maktskiftet 2018, skriver Peter Eriksson (MP). Foto: Adam Daver

DN DEBATT 17/3. Demokratin är precis som klimatet en ödesfråga för vår tid. Regeringen ökar därför stödet till länderna i Östeuropa, till västra Balkan och till Turkiet med 250 miljoner kronor redan under 2019. 150 miljoner öronmärks för en satsning på demokrati. Mot bakgrund av den positiva utvecklingen i Armenien ska vi utöka stödet dit, skriver Peter Eriksson (MP).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.