Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 17:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringen-ska-utreda-fri-hyressattning-i-nyproduktion/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Regeringen ska utreda fri hyressättning i nyproduktion”

Information om hyresnivåer ska göras tillgänglig så att den som ska tillträda en nybyggda lägenhet som omfattas av detta kommande system ska kunna göra sig en bild av det aktuella hyresläget i området/kommunen, skriver artikelförfattarna.
Foto: Hampus Lundgren

DN DEBATT 25/4.

Morgan Johansson (S), Ola Johansson (C), Robert Hannah (L) och Emma Hult (MP): Nu tas ytterligare steg i genomförandet av januariavtalet.

Våra partier är överens om direktiv till en utredning om fri hyressättning vid nyproduktion. Den nya modellen ska bidra till en välfungerande hyresmarknad och ett effektivt utnyttjande av beståndet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.