Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-13 08:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringen-splittrar-stad-och-land-med-bredbandspolitiken/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Regeringen splittrar stad och land med bredbandspolitiken”

Vi har dragit nya lärdomar och blivit bättre än någonsin på att nyttja digitaliseringens möjligheter. Men för många har lärdomen i stället handlat om hur påtagligt det digitala utanförskapet är för alla som saknar en tillräcklig bredbandsuppkoppling, skriver artikelförfattarna.
Vi har dragit nya lärdomar och blivit bättre än någonsin på att nyttja digitaliseringens möjligheter. Men för många har lärdomen i stället handlat om hur påtagligt det digitala utanförskapet är för alla som saknar en tillräcklig bredbandsuppkoppling, skriver artikelförfattarna. Foto: Jonas Lindkvist

DN DEBATT 19/6.

Fem organisationsföreträdare: Fiberutbyggnaden måste nå också landsbygden för att sluta det digitala gapet mellan stad och land.

I Sverige är 8 av 10 hushåll anslutna till fibernät. Trots det saknar närmare hälften av landsbygdsborna anslutning. Regeringens tystnad om bredbandspolitiken splittrar stad och landsbygd på ett oroväckande sätt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in