Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-03 14:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringen-tvingade-fram-storre-bistandsavrakning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Regeringen tvingade fram större biståndsavräkning”

Biståndsminister Isabella Lövin (MP) har försvarat de ökade avräkningarna med att andelen ensamkommande barn har ökat och att fler asylsökande bor på anläggningsboende. Det stämmer inte, skriver artikelförfattarna.

Migrationsverket publicerade i förra veckan en prognos som visade på rejält sänkta kostnader för att ta emot asylsökande. Det skulle kunna minska avräkningen från biståndet med 3,4 miljarder. Men regeringskansliet uppmanade då Migrationsverket att ändra prognosen för att visa högre kostnader, skriver Staffan Landin och Henrik Westander.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.