Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-23 09:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringen-vill-lata-bistand-betala-anhoriginvandring/

DN Debatt

DN Debatt. ”Regeringen vill låta bistånd betala anhöriginvandring”

I ett utkast till DAC:s utvärderingsrapport av Sveriges biståndspolitik, som jag fått ut från UD, avslöjas att Sverige nya modell kommer att inkludera kostnader för familjeåterförening i Sverige, skriver Henrik Westander.
I ett utkast till DAC:s utvärderingsrapport av Sveriges biståndspolitik, som jag fått ut från UD, avslöjas att Sverige nya modell kommer att inkludera kostnader för familjeåterförening i Sverige, skriver Henrik Westander. Foto: Susanne Lindholm/TT

DN DEBATT 10/8. Regeringen vill bredda biståndsavräkningarna så att de också inkluderar kostnader för anhöriginvandring till Sverige. Det visar ett dokument som jag fått ut från UD. I ett utkast till rapport har OECD uttryckt oro över den nya modellen för biståndsavräkningar och uppmanat Sverige att inte öka avräkningarna för asylkostnader, skriver Henrik Westander.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in