Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 19:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringens-handlingsplan-mot-korruption-racker-inte/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Regeringens handlingsplan mot korruption räcker inte”

Allt stöd med anledning av pandemin borde uppfylla krav på öppenhet och mekanismer för kontroll av medlens utnyttjande, skriver Claes Sandgren.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 4/2.

Korruptionsexperten Claes Sandgren: Det behövs en konkret och operativ handlingsplan, värd namnet, som är inriktad mot maktmissbruk.

Det är bra att regeringen nyligen beslutade om en handlingsplan mot korruption. Men någon handling föreslås inte, någon plan är den inte och nationell är den inte heller. Den avser i princip endast korruption i den statliga förvaltningen, trots att det inte är där som vi har våra problem.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.