Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-24 22:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringens-krispaket-loser-inte-smaforetagens-problem/

DN Debatt

DN Debatt. ”Regeringens krispaket löser inte småföretagens problem”

Det är föredömligt att ett antal länder vidtagit åtgärder för att upprätthålla efterfrågan, som sänkta räntor och beredskap att vidta finanspolitiska åtgärder, skriver artikelförfattarna. Bilden från måndagens presentation av krispaket.
Det är föredömligt att ett antal länder vidtagit åtgärder för att upprätthålla efterfrågan, som sänkta räntor och beredskap att vidta finanspolitiska åtgärder, skriver artikelförfattarna. Bilden från måndagens presentation av krispaket. Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 22/3.

Tre nationalekonomer: Vi föreslår kort- och långsiktiga lösningar samt en reformkommission för bättre förutsättningar för entreprenörer.

Åtgärderna för att hålla uppe efterfrågan med sänkta räntor och beredskapen att vidta finanspolitiska åtgärder är föredömliga. Men de aviserade krispaketen löser inte det som kan beskrivas som en efterfrågekollaps.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in