Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 15:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringens-polissatsning-kraver-att-aklagarna-blir-fler/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Regeringens polissatsning kräver att åklagarna blir fler”

Det är till och med så illa att utan ett höjt anslag 2019 måste Åklagarmyndigheten minska antalet åklagare, skriver riksåklagare Anders Perklev.
Det är till och med så illa att utan ett höjt anslag 2019 måste Åklagarmyndigheten minska antalet åklagare, skriver riksåklagare Anders Perklev. Foto: ANDERS WIKLUND / TT, Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 6/4. I debatten hörs nästan enbart ropen efter poliser, poliser och fler poliser. Men det finns inga löften om fler åklagare, trots att nuvarande anslag inte räcker till en enda ytterligare åklagare. I värsta fall kan det bli så att de många nya brott som den förstärkta polisorganisationen förväntas klara upp aldrig når domstolarna, skriver riksåklagare Anders Perklev.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.