Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 17:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringsnej-till-eu-direktiv-gor-sapos-arbete-svarare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Regeringsnej till EU-direktiv gör Säpos arbete svårare”

Om vi vid misstankar om allvarliga brott kan inhämta uppgifter om vem som har kommunicerat med vem via meddelandetjänster i appar och sociala medier kan vi få tillbaka en del av den brottsbekämpande förmågan som gått förlorad under senare år, skriver Klas Friberg.
Foto: Alexander Mahmoud

DN DEBATT 22/1. Ett nytt EU-direktiv gör det möjligt för polisen att få tillgång till information från meddelandetjänster i appar och sociala medier. Men regeringen förbereder nu ett förslag som undantar dessa meddelandetjänster från lagringsskyldighet i Sverige. Det kommer att få allvarliga konsekvenser för svensk brottsbekämpning, skriver säkerhetpolischefen Klas Friberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.