Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-19 06:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regeringsnej-till-eu-direktiv-gor-sapos-arbete-svarare/

DN Debatt

DN Debatt. ”Regeringsnej till EU-direktiv gör Säpos arbete svårare”

Om vi vid misstankar om allvarliga brott kan inhämta uppgifter om vem som har kommunicerat med vem via meddelandetjänster i appar och sociala medier kan vi få tillbaka en del av den brottsbekämpande förmågan som gått förlorad under senare år, skriver Klas Friberg.
Om vi vid misstankar om allvarliga brott kan inhämta uppgifter om vem som har kommunicerat med vem via meddelandetjänster i appar och sociala medier kan vi få tillbaka en del av den brottsbekämpande förmågan som gått förlorad under senare år, skriver Klas Friberg. Foto: Alexander Mahmoud

DN DEBATT 22/1. Ett nytt EU-direktiv gör det möjligt för polisen att få tillgång till information från meddelandetjänster i appar och sociala medier. Men regeringen förbereder nu ett förslag som undantar dessa meddelandetjänster från lagringsskyldighet i Sverige. Det kommer att få allvarliga konsekvenser för svensk brottsbekämpning, skriver säkerhetpolischefen Klas Friberg.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in