Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-22 14:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/regler-och-skatter-bromsar-solenergisatsningar-i-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Regler och skatter bromsar solenergisatsningar i Sverige”

Över 97 procent av Sveriges areal är obebyggd och få vill exploatera orörd natur, men med så lite som en park om 25 MW per kommun skulle solelen täcka 5 procent av dagens svenska elbehov, skriver artikelförfattarna.
Foto: Anders Good/TT

DN DEBATT 30/5.

Företrädare för Svensk solenergi: Storskalig solenergi har potential att producera minst 10 procent av den svenska elen.

Solenergin står bara för 1 procent av den svenska elproduktionen. Jämfört med länder med ungefär samma solinstrålning ligger Sverige rejält efter. Många i Sverige vill investera i solenergi, men de bromsas av hindrande skatter och regler.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.