Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 01:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/religion-kan-leda-manniskor-ut-ur-valdsbejakande-extremism/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Religion kan leda människor ut ur våldsbejakande extremism”

Skiljelinjen mellan våldsbejakande och fredliga ideologier går ofta rakt igenom olika religiösa traditioner och politiska ideologier, inte mellan den ena och den andra, skriver Salahuddin Barakat, Anna Carlstedt, Antje Jackelén och Aron Verständig.
Skiljelinjen mellan våldsbejakande och fredliga ideologier går ofta rakt igenom olika religiösa traditioner och politiska ideologier, inte mellan den ena och den andra, skriver Salahuddin Barakat, Anna Carlstedt, Antje Jackelén och Aron Verständig. Foto: Emil Langvad/TT, Fredrik Sandberg/TT, Janerik Henriksson/TT samt Ariel Zandberg.

Om vi ska förstå och agera mot våldsbejakande extremism behöver vi göra upp med en krampaktig syn på religion. De fredsbejakande krafterna i varje religion behöver stärkas. Vänskap med människor av olika uppfattningar är ett motgift mot polarisering, hat och våld, skriver Salahuddin Barakat, Anna Carlstedt, Antje Jackelén och Aron Verständig.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in